RSS Feed

Het isoleren van spouwmuren

Het klinkt misschien ouderwets, maar er zijn nog veel woningen met spouwmuren die niet geïsoleerd zijn. Het gaat dan vaak om woningen die tussen 1930 en 1980 gebouwd zijn. De bewoners van deze woningen verliezen ongemerkt elke dag veel geld: een derde van de gestookte warmte gaat verloren door de spouwmuren.

Een spouwmuur heeft een open ruimte (de spouw) tussen de binnen- en de buitenmuur. Deze muren werden sinds 1960 verplicht zo gebouwd, omdat er in dat jaar vochtdoorslaande gevels waren. Tijdens de oliecrisis in 1973 besefte men pas dat er veel warmte verloren ging door die spouwmuren. Toen is er begonnen met het isoleren van de spouwmuren.

 

Aanbrengen spouwmuurisolatie

Als u uw spouwmuren laat isoleren, worden er van buitenaf kleine gaatjes in de voegen geboord. De isolatiespecialist spuit via die kleine gaatjes isolatiemateriaal in de spouw. Er zijn verschillende materialen voor: schuim, vezels of korrels. Elke soort heeft kenmerkende eigenschappen en een bepaalde isolatiewaarde. Om erachter te komen wat voor uw spouwmuur het beste materiaal is, kunt u terecht bij een isolatiespecialist. Als de spouw is gevuld, worden de gaatjes in de voegen weer netjes dichtgemaakt. Het isoleren van uw spouwmuren is binnen een dag gebeurd en dat zonder rommel in uw huis maar wel een lager energieverbruik op uw centrale verwarming!

 

Waarom spouwmuurisolatie?

Als u spouwmuren heeft en u isoleert ze niet, verliest u veel warmte die u gestookt heeft. Dat is zonde van uw geld en slecht voor het milieu en de werking van uw centrale verwarming. Spouwmuurisolatie is het beste voor de energierekening, omdat het rendement groter is dan dat van dak- of vloerisolatie. Als u uw spouwmuren laat isoleren, kunt u meteen genieten van de voordelen:

  • een lagere energierekening, jaar na jaar besparen;
  • gemiddelde terugverdientijd van 3,5 jaar;
  • de waarde van uw huis stijgt;
  • u doet iets goeds voor het milieu door de CO2-uitstoot te verkleinen;
  • spouwmuurisolatie is brandwerend isolatiemateriaal;
  • u betaalt nu maar 6% btw over de arbeidsuren;
  • geen vocht- of schimmelproblemen meer in huis;
  • minder geluidsoverlast;
  • in de zomer blijft uw woning langer lekker koel en in de winter blijft uw woning warmer;
  • warmteverlies tot wel 35% verminderen.

 

Prijs spouwmuurisolatie

De goedkoopste manier van gevelisolatie is het isoleren van de spouwmuur. U betaalt nu maar 6% btw over de arbeidskosten. Voor het isoleren van de spouwmuren betaalt u ongeveer €15 tot €24 per vierkante meter. De prijs van spouwmuurisolatie voor een gemiddelde tussenwoning is ongeveer €800. Heeft u een vrijstaande woning of een hoekwoning? Dan liggen de prijzen hoger: tussen de €1500 en €2000. Maar u bespaart dan natuurlijk ook meer! Bij een gemiddelde tussenwoning bespaart u ongeveer €265 per jaar, voor een vrijstaande woning is dit ongeveer €665. De prijs van je centrale verwarming zal dus drastisch dalen.

 

Het is aan te raden om uit te zoeken welk bedrijf u de beste prijs en service biedt. Dit doet u simpel, gratis en snel door offertes te vergelijken.

 

Geen reacties »

No comments yet.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.