RSS Feed

cv-ketels

CV-ketels

Ketels komen in tal van formaten en dit zowel groot als klein. Om te berekenen welke ketel je nodig hebt moet men met twee belangrijke factoren rekening houden. De eerste hiervan is de isolatie: Hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe minder de ketel zal moeten werken. Het spreekt dan ook voor zicht dat je bij een lage energiewoning een ketel zal moeten kopen met een lager vermogen.

De tweede belangrijke factor is de oppervlakte. Hoe groter de te verwarmen ruimte is, hoe zwaarder je ketel zal moeten zijn. Dit heeft niet alleen te maken met de oppervlakte maar ook met de hoogte van de kamers. Kleine woningen met hoge plafonds kunnen dus ook cv-ketels nodig hebben met een groot vermogen. Raadpleeg dus steeds een sanitair expert alvorens naar de winkel te lopen om een nieuwe cv-ketel te kopen.

 

Energiezuinige ketels lonen!

De laatste jaren worden de cv-ketels steeds energiezuiniger. De investering ligt vaak wel wat hoger maar na enkele jaren heb je dit al dubbel en dik terugverdiend. Eén van de populairste energiezuinige ketels op dit moment is de condensatieketel. Onderstaan zie je een voorbeeld van dit type ketel.

cv ketel

 

 

Geen reacties »

No comments yet.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.