RSS Feed

Waarom kiezen voor Vroom Centrale verwarming

18/05/2014 by CV installateur Pol

Je kan er niet om uit! Wanneer je van je huis een gezellige thuis wil maken mag de verwarming gewoon niet ontbreken en moet die bovendien ook goed werken. Bij Vroom centrale verwarming ben je hier dan ook op het juiste adres! Hier geven we je alvast wat meer informatie over de vele soorten cv-ketels en verwarmingstoestellen:

Radiatoren

De meest gekende en goedkoopste verwarmingstoestellen zijn radiatoren. Ze zijn zowel bij nieuwbouw als renovatie makkelijk te plaatsen en komen in heel wat verschillende uitvoeringen. De bekendste merken zijn Radson en Vasco. Wanneer je echter naar een doe-het-zelf zaak gaat zal je merken dat er echter nog heel wat witte producten bestaan. Welke radiator je uiteindelijk kiest zal afhangen van je budget en persoonlijke voorkeuren. Het spreekt voor zicht dat een design radaitor van Vasco een pak meer zal kosten dan een standaard plaatstalen radiator in de supermarkt.

 

Vloerverwarming

Wanneer je grondig renoveert of een nieuwbouw woning plaatst kan vloerverwarming een handig alternatief zijn. Je verliest niet langer ruimte en ook de warmte zal zich beter verspreiden. Vloerverwarming werkt op lage temperaturen waar ook het verbruik van je centrale verwarming ten goede zal komen. Om vloerverwarming te plaatsen moet je wel zorgen voor een woning die voldoende geïsoleerd is. Anders zal je huis niet voldoende kunnen opwarmen en zal er tijdens koude dagen bijverwarming voorzien moeten worden.

 

CV-Ketel kiezen

Net zoals de verwarmingstoestellen komen ook de cv-ketels in allerlei vermogens, formaten en uitvoeringen. Bekende merken zijn Vaillant, Atag, Nefit, Junkers en Bulux. Om te weten welke ketel het meest geschikt is voor jou neem je best even contact op met een plaatser van verwarming of sanitarist. Deze helpt je met veel plezier verder!

Voordelen van centrale verwarming

Met Centrale verwarming regel je in één klap de volledige verwarming in je woonst. Met een thermostaat wordt alles op temperatuur gehouden zodat je geen stookolie of aardgas gaat verbruiken wanneer dit niet nodig is. De investering in centrale verwarming heb je dan ook al snel terugverdiend door de hoge stookkosten.

 

 

Terugverdientijd van 5 jaar bij het vervangen van een oude cv-ketel

Wanneer je een oude ketel van 20 jaar gaat vervangen die toch nog in prima staat is doe je het milieu en jezelf een groot plezier! Door het sterk verbeterde rendement verbruiken de huidige generaties cv-ketels een pak minder dan hun voorgangers. Ze gaan op een slimme manier om met energie en gaan niet meer warmte aanmaken dan strikt noodzakelijk. Dit is niet alleen bijzonder gunstig voor het milieu maar ook voor je verbruik. Z o verbruikt een moderne verwarmingsketel tot maar liefst 30% minder dan ketels die pakweg 20 jaar oud zijn. Wanneer we dit in termijnen van terugverdientijden gaan bekijken komen we tot de constatatie dat ketels op een termijn van minder dan 5 jaar kunnen terugverdiend worden. Alle jaren die volgen zijn dus pure winst en kunnen je aansporen om opnieuw te investeren in groene energie!


Geen reacties

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.